Korta Terräng DM

Årets Coronaanpassade lopp arrangerades av Vretstorps IF. Det var första gången för många löpare på det tuffa elljusspåret. Spåret är egentligen ca. 3,4 km men de hade lagt på en slinga som var ungefär 700 meter efter 1,3 km. och kortat av lite på slutet.

Spåret börjar inne i Folkets Park där vi fick starta lite före den vanliga startpunkten. Sedan går banan mycket uppför första halva kilometern. Därefter ganska brant nedför lika långt innan det blir banans enda plattalöpning några hundra meter. Här var den extra slingan som bestod av lite grusväg och skogsväg med vändpunkt så man mötte sina medtävlare.

Tillbaka på elljusspåret som mestadels bestod av gräsunderlag kom den längsta och tuffaste backen. Då hade vi sprungit två kilometer och backen var 800 m. Den har några kortare partier som är riktigt branta och särkilt sista delen suger verkligen musten ur benen.

Sista kilometern är ganska lättlöpt med mest nedförslöpning. Här fick vi gena på den så kallade blindtarmen så vi slapp att springa ned till parkeringen och därmed den sista uppförsbacken. Istället kom vi in i parken samma väg som vi lämnat den och spurtade rakt igenom till målet som var samma linje som starten. Det blev fyra kilometer.

Ungdom 13 år sprang ett varv på en annan bana som var två kilometer lång.

Vi hade en löpare i ungdomsklassen. Wilmer Axelsson som gjorde debut för klubben. Roligt att vi hade en ungdom även i år.

Sedan startade damerna och herrar 55 år och äldre. Vi hade en dam som också debuterade för oss. Jenny Karlsson som sprang till sig ett brons i K 35.

M 55 var nästan ett klubbmästerskap då fyra av de sex deltagarna var från Östansjö. Snabbast av dem (och i första heatet) var Torbjörn Persson följd av Stefan Skytt. De kom tvåa och trea i klassen. Närmast utanför pallen var Jonny Larsson och Lars Karlsson.

I den startgruppen sprang också Hans Backström och Per Börjesson i klassen M 65. Hans tog guldet och Per brons.

I sista startgruppen,som bestod av juniorer, seniorer och veteraner från M 35 till M 50 hade vi tre löpare. Snabbast av dem var Johan Wass i M 40. Peter Törnqvist, M 50 var inte långt efter. De tog båda brons i sina åldersklasser. I den tuffare seniorklassen kom Andreas Jonsson tia.

På våra elva starter lyckades vi alltså plocka med oss sju DM medaljer.

Snabbast i loppet var Johan Ek-Larsson som springer för Enhörna IF, och alltså inte är med i DM. Han hade 13.19 imål.

Segrade i DM gjorde 18 årige Valter Pettersson, orienterare i OK Tisaren. Han sprang på 13.40. Frida Nilsson, IF Start var snabbast av alla kvinnor, med tiden 16.40.

Resultat:

P 13 2 km 7) Wilmer Axelsson 9.56

M 10) Andreas Jonsson 19.12 M 40 3) Johan Wass 16.24 M 50 3) Peter Törnqvist 16.51

M 55 2) Torbjörn Persson 17.49 3) Stefan Skytt 19.08 4) Jonny Larsson 19.22 4) Lars Karlsson 20.02

M 65 1) Hans Backström 19.15 3) Per Börjesson 21.16

K 35 3) Jenny Karlsson 21.57