Gallaberget Trailrun

När Vretstorps IF arrangerade Gallaberget trailrun för femte gången var det en mycket solig och varm kväll. Tjugotre löpare kom till start på de båda distanserna, vilket var få med tanke på att det saknats tävlingar en lång tid. Sexton löpare valde att springa 10 km medan sju st sprang 6,2 km.

Tio kilometer är först en mycket tufft kuperad slinga runt sjön som är 6,2 km följt av en kortare slinga runt sjön. Den andra slingan var 3,8 km. En stor del i början och slutet på de båda slingorna var samma. De som springer 6,2 springer alltså den första delen.

Bansträckningen är tuff med branta backar både upp och ner. Det är omväxlande underlag med stigar med rötter, skogsvägar och till och med lite gräsmatta. Det är en rolig och omväxlande bana och där man såg sjön är det fin utsikt.

Av de sexton löparna som sprang tio kilometer var bara två från Östansjö SK, mot fjolårets sju. Snabbast var Ingvar Skoglund som debuterade på den långa banan. Lars Karlsson var den andra löparen på långa sträckan.

.På 6,2 km sprang Ester och Maria Skoglund.

Även i år var Ester Skoglund snabbaste dam på 6,2 km. Precis som i fjol var mamma Maria Skoglund tvåa, något nämre i år.

Vann 10 km gjorde valter Pettersson, OK Tisaren på nya banrekordet 38.56 och raderade därmed ut Östansjö:s Jonas Nilssons banrekord från 2017. Therese Fjordäng, som bytt klubb till Vretstorps IF från Örebro AIK var snabbaste dam på 49.13. 6,2 km vanns av Björn Ahlinder Vretstorp 35.44, och Ester Skoglund Östansjö SK 37.07.

Resultat:

K 6,2 km 1) Ester Skoglund 37.07 2) Maria Skoglund 39.48

M 10 km 9) Ingvar Skoglund 52.07 12) Lars Karlsson 60.20