Startmilen

Startmilen hade bra löparväder även i år. Drygt 10 grader och sol, dock lite blåsigt. Mer som var sig likt var att det var åtta löpare från Östansjö som valdt att springa årets första deltävling i Långloppscupen.

En ny häftig grej var att John Kingstedt från Huddinge kom för att sätta världsrekord på 10 km landsväg med babyjogger. Roligt att han, trots många tvära och knixiga svängar klarade det. Med tiden 32.20 var han sjua i mål och putsade världsrekordet med sex sekunder. Det innehades tidigare av en Nya Zeländare.

Våra löpare hade bestämt sig för att försöka komma in under 45 minuter. De skulle därför hålla ihop med Peter Törnqvist som farthållare. I början såg det väldigt bra ut och klungan med gröna var fem stycken. Den tunnades dock ut och i mål var det två som klarade dagens mål. Peter fick med sig Malin Sjödin på en för henne nytt rekord på milen med tre minuter! Starkt sprunget!

Med nästan hela vägen var vår nya medlem, Daniel Öst som gjorde en strålande tävlingsdebut för Östansjö.

Daniel sprang större delen av loppet tillsammans med Hans Backström. Hans fick släppa lite mot slutet men lyckades ändå vinna sin klass i långloppscupen. Två jämnåriga från andra distrikt var dock åtta sekunder före i mål.

Femma i mål kom Anna Karlsson som länge var med Peter och Malin. Hon höll ihop det bra hela vägen.

Väldigt tätt, inom samma minut som Anna, kom också Arne Hildingsson och Lars Karlsson. Sedan kom Bengt Nilsson i mål och därmed hade alla fullföljt loppet.

Snabbast i loppet var Efrem Bhrane, Västerås FK som sprang på 31.22. Segrarinna i damklassen Malin Strand, Sävedalens AIK 36.47.

Resultat:

10 km

M 50 8) Peter Törnqvist 44.24 9) Daniel Öst 45.21 12) Arne Hildingsson 48.17

M 55 2) Lars Karlsson 48.35 M 65 3) Hans Backström 46.42 M 70 4) Bengt Nilsson 54.02

K 35 2) Anna Karlsson 48.03 K 45 4) Malin Sjödin 44.24