Riddarsprånget

Måndagskvällen i Hova Riddarvecka är också tävlingsdag för Riddarsprånget. Vädret var bra, med lite sol och lite moln.

I år var det bara fyra löpare somrepresenterade klubben. De fyra komdirekt från Mora Trail som de sprang dagen innan. Det var en bidragande orsak till att Ingvar Skoglund valt fem kilometerssträckan igen. Den distansen sprang han senast 2015. Nu gick det snabbare, närmare bestämt nytt pers med 2.28. Det är också nytt klubbrekord för herrar och gav honom en tredjeplats i klassen.

Nytt klubbrekord för damer på fem kilometer slog Ester Skoglund när hon putsade sin fjolårstid med 35 sekunder. Det räckte till seger i damklassen. Här kom Maria Skoglund trea. Alla i familjen Skoglund på pallen i år! Starkt!

Jonny Larsson var ensam i klubben att springa tio kilometer. Han spang i klassen M 55 där han blev fyra.

Vann 10 km gjorde Melker Forsberg, KFUM Örebro 34.42 och Malin Strand, Sävedalens AIK 36.14 Snabbast på fem km var Anders Ståhl, Sjogerstad 19.28 och Lubov Pospeshina, IFK Skövde FIK (K 65) 22.39