Rallarrundan

OK Tisaren arrangerade Rallarrundan i Hallsberg en måndagkväll. Straxt innan loppet öpnade sig himlen och det regnade och haglade mycket kraftigt. Det blev stora vattensamlingar vid IP och även på banan. Som tur var hann det mesta sjunka undan innan det var dags för start på det fem kilometer långa loppet.

Däremot drabbades barnloppet av skyfallet då det var just vid deras start.

Fem kilometers banan är relativt lättsprungen då det är platt, men det är några tvära kurvor inne i Ekoparken där man tappar fart. Starten är på gräs över en fotbollsplan, där det fortfarande var lite blött. Sedan följer lite asfalt och ganska mycket grusade gångvägar i Ekoparken och runt Transtensskolan.

Så kommer man ut på en lång raksträcka på asfaltstrottoarer innan avslutningen på Transtensvallens löparbana.

Många klubbmedlemmar deltog och alla sprang bra. Synd att vi inte kunde samla ihop ännu fler, men några som var anmälda hade blivit sjuka och fick avstå start.

Vi hade många löpare med även i år, 19 var ändå något färre än föra året. Jätteroligt att det var fem som sprang sitt första lopp för klubben. Per Källman och hans söner Loa och Sam har äntligen följt i farfar Anders fotspår och gått med i vår klubb. Även Vide var anmäld men tillhörde dem som blivit förkylda. Lars son David Karlsson gjorde också debut liksom Kent Lindgren. Kent som många år varit klubbens snabbaste skidåkare gjorde nu sin första löptävling för Östansjö SK.

Vår snabbaste löpare var den här tävlingen Johan Wass som gjorde årsdebut. Näst snabbast var vår nya löpare Per Källman.

Trea av oss var vår snabbaste dam, Malin Sjödin. Hon var exakt två minuter snabbare än förra året! Hans Backström putsade fjolårstiden med en halvminut.

Sedan följde Andreas Jonsson och Lars Karlsson som hade en inbördes spurtstrid. Enligt resultatlistan skiljde det till slut en sekund till Andreas fördel. Sedan kom det tre Lindgren. Sönerna Kalle och Gustav var båda före pappa Kent. Revansch på skidorna till vintern!

Bengt Nilsson gjorde sitt tredje femkilometerslopp och höll som vanligt en jämn och bra fart. Unga Loa Källman sprang om Per Börjesson inne på den avslutande löparbanan på IP. Cirka en halv minut senare kom en av loppets yngsta deltagare, åtta åriga Sam Källman.

Dag Rydén som hade som mål att klara sig under 26 minuter hade mer än en halv minut till godo på den tiden när han sprang i mål.

Hanna Henriksen sprang även detta lopp tillsammans med sin dotter Elvira så vi vet att hon kan springa snabbare. Anna Öberg som sprang för Green Cargo putsade fjolårstiden med ca. två minuter.

Carina Wahlström gjorde ett bra lopp då hon var en minut snabbare i år än förra året. Därefter kom debutanten David Karlsson i mål. Hoppas han kommer med fler gånger. Mattias Larsson gjorde säsongsbästa och två minuter bättre än ifjol. Sedan kom loppets äldsta deltagare, Anders Källman i mål. Då var han tjugotvå minuter före den sista deltagaren i tidtagningsklassen.

Källmans var alltså äldst, Anders, och yngst, Sam, i loppet.

Snabbast var IF Starts Per Arvidsson, som sprang i mål efter 16.05. Snabbaste dam var Liduina van Sitteren, Örebro AIK på tionde plats med tiden 18.11.

Resultat:

M 16) Johan Wass 18.46 24 Per Källman 19.50 32) Hans Backström 21.23 41) Andreas Jonsson 21.51

42) Lars Karlsson 21.52 47) Kalle Lindgren 22.22 54) Gustav Lindgren 23.03 58) Kent Lindgren 23.22

67) Bengt Nilsson 24.12 71) Loa Källman 24.36 72) Per Börjesson 24.41 76) SamKällman 25.11 78) Dag Rydén 25.29

100) David Karlsson 32.51 102) Mattias Larsson 33.06 142) Anders Källman 36.44

K 5) Malin Sjödin 20.27 28) Hanna Henriksen 26.17

32) Anna Öberg 26.39 47) Carina Wahlström 31.44 58) Gun Karlsson 46.41