Korta Terräng DM

IF Start arrangerade årets korta Terräng DM vid Smedvallen i Fellingsbro. För många var det första gången man tävlade där. Banan var omväxlande med platt löpning på gräsplanerna och ett småkuperat motionsspår. Det var en trevlig bana, men lite för mycket flis för att löpningen skulle flyta på riktigt bra.

Det var två varv med en avslutning på det sista på stybbanan.

Ungdom upp till 13 år sprang ett varv på banan som var två kilometer lång. De mellan 15 och 80 år sprang två varv.

Vi hade en löpare i ungdomsklasserna. Det var blott sjuåriga Axel Öst som gjorde debut för klubben. Han sprang i yngsta klassen som är för ungdom upp till elva år. Det blev en fin nionde plats, och alla som var före var tre eller fyra år äldre!

Sedan startade damerna som sprang två varv, alltså 4000 m. Vi hade i år två starka löpare till start. Hanna Henriksen som vann silver i K 40 och Malin Sjödin, som var placeringen före i mål. Det räckte till brons i K 45.

Sist ut var herrseniorerna och veteranerna. Daniel Öst var vår snabbaste löpare även den här gången. (fyra sekunder före Malin)

Daniel som springer i M 50 var vår yngsta herrdeltagare. Han var snabbast men ändå en av fyra som blev utan medalj. Lars Karlsson plockade hem bronset i M 55, när han sprang i mål fem sekunder efter Hans Backström. Hans vann klassen M 65 där Per Börjesson kom fyra och Dag Rydén femma. I klassen M 70 segrade Sven-Olof Olofsson med Bengt Nilsson på en fjärde plats. Tävlingens äldsta deltagare Anders Källman vann M 80 då han var 9 minuter och 39 sekunder snabbare än sin medtävlare.

Snabbast i loppet var 20 årige Jonatan Gustafsson, som springer för KFUM Örebro. Han sprang på 12.58. Liduina van Sitteren, Örebro AIK var snabbast av alla kvinnor, med tiden 14.47.