Inneserien 1000 m

Så var det dags för årets inneserie att dra igång. Som vanligt var det 1000 m som var först ut. Det är den kortaste sträckan även i år. Flera klubbar delar på arrangörsskapet. Åsbro Goif, IF Start, Östansjö SK och KFUM Örebro enligt inbjudan. Löparna tävlar alla mot varandra på lika villkor genom att tiderna räknas om till poäng enligt en internationell omräkningstabell. Nästa år kommer tre deltävlingar til, då det ska springas en mile, 2000 m och 3000 m.

En glädjande utveckling för vår klubb då vi förra året bara hade en startande, men i år var det tre stycken. En fjärde var anmäld men fick kasta in handduken p.gr.a. förkylning.

De som startade var Lars Karlsson, som deltagit samtliga år, Ester Skoglund som gjorde come back då hon inte var med förra säsongen, och Ingvar Skoglund som debuterade inomhus.

Snabbast av dem var Ingvar som kom femma i heat tre. I heat fem sprang Lars också in på en femteplats medan Ester kom nia. Ester slog sitt pers med en halv minut och är nu snabbaste kvinnliga löpare på 1000 m inne i klubben!

Poängen enligt WMA tabellen är ännu inte officiellt utlagda så placeringarna är inte klara, men rent tidsmässigt kom de så här:

D 12) Ester Skoglund 3.59,13 M 21) Ingvar Skoglund 3.33,70 25) Lars Karlsson 3.48,01

Snabbaste löpare var Cimmie Wignell, IF Start 2.50,32 och Liduina van Sitteren, Örebro AIK 3.15,69

Resultat:

1000 m Kommer senare!