Höstloppet

Höstloppet i Vretstorp hade i år svårt att locka löpare från övriga delar av länet, då Almby IK och Random Event arrangerade var sin trailtävling i Örebro. Nu blev det som förr i tiden en duell mellan Vretstorpare och Östansjöare. Flera tävlade visserligen för Örebro AIK, men de bor i Vretstorp och nästan alla av dem kommer att tävla för Vretstorps IF nästa säsong.

Vintervädret gjorde loppet halkigt och svårlöpt, med en hel del snö i elljusspåret.

Från oss deltog sex löpare medan arrangerande Vretstorps IF hade tre löpare och alla fyra gångarna. Från Örebro AIK deltog två löpare på 13,3 km och fyra på halvan som är ca. 6,1 km.

Vi tog hem segrarna i både herr och damklassen. Snabbast av alla var Peter Törnqvist. Sedan följde två AIK löpare på samma tid, och så Claes Nilsson, Vretstorp innan Jonny Larsson sprang i mål fem sekunder efter Claes, och dryga minuten före Vretstorps nr. två Tomas Karlsson.

På en total sjunde plats kom Malin Sjödin som första dam. Hon följdes av övriga Östansjölöpare, Torbjörn Persson, Lars Karlsson och Anna Karlsson innan Fredrik Svensson, Vretstorp kom i mål som sista löpare.

Resultat:

M 1) Peter Törnqvist 59.16 5) Jonny Larsson 1.02.17 8) Torbjörn Persson 1.06.56 9) Lars Karlsson 1.10.42

K 1) Malin Sjödin 1.05.58 2) Anna Karlsson 1.10.47