Vinterspring Töreboda

Tredje deltävlingen gick i Töreboda. Dit var vi nio klubblöpare, vilket är nytt rekord i vinterserien. Det var även deltagarrekord enligt arrangörerna.

Det var en vändpunktsbana på asfaltsunderlag. Vi vände efter 2,5 och 5 km eftersom vi valt fem och tio kilometer.

Det var medvind men mest uppför på utvägen och följdaktligen motvind och nerför på hemvägen.

Vi kan lugnt, med gott samvete säga att det blev en lyckad dag för Östansjö SK. Segrar i både M och K fem kilometer samt en av huvudklasserna, tio kilometer för M. Det var Peter Törnqvist andra raka seger i Vinterserien.

Näst snabbast på den distansen var Torbjörn Persson som debuterade i Vinterserien. Andreas Jonsson gjorde sitt bästa lopp för året och var för första gången före Jonny Larsson. Jonny som debuterade för ÖSK. Ingvar Skoglund var med till vändpunkten men tog det lite lugnare i motvinden hemåt.

Maria Skoglund var vår enda deltagare i tio km för kvinnor.

Första loppet på några år gjorde Javad Firozi. Han tog sällskap med Peter Törnqvist de första 2,5 km där han vände medan Peter fortsatte dubbelt så långt. Javad tröttnade lite men hade inga problem att vinna fem kilometer för män.

Per Börjesson sprang också fem kilometer, liksom Ester Skoglund. De var tillsammans nästan ända till vändpunkten och sedan var Per något snabbare på tillbakavägen. Ester som var yngst i klassen vann fem km för kvinnor med sex och en halv minut.

Resultat:

K 5 km 1) Ester Skoglund 25.32 M 5 km 1) Javad Firozi 21.05 4) Per Börjesson 23.51

K 10 km 3) Maria Skoglund 50.30 M 10 km 1) Peter Törnqvist 40.34 5) Torbjörn Persson 43.35

6) Andreas Jonsson 43.53 7) Jonny Larsson 44.11 9) Ingvar Skoglund 46.53