Stripastafetten

Utvecklingen går tyvärr åt fel håll vad gäller vårt deltagande i den trevliga Stripastafetten. För två år sedan var vi åtta lag, i fjol fem och i år bara tre till start. När sedan Per Börjesson tvingades bryta pga. skada på den tredje sträckan, blev det bara två lag i mål!

Flest lag hade IF Start, åtta stycken. De var etta och två både i herr och damklassen. Dessutom var de tvåa i mixedklassen.

Övriga medaljplatser togs av Örebro AIK i herr och Hällefors LK i mixed. Det var bara två damlag som deltog.

Vår snabbaste löpare var Ingvar Skoglund följd av Torbjörn Persson. Arne Hildingsson putsade fjolårstiden med 32 sekunder. På andra sträckan följdes Ester Skoglund och Mats Franzén åt. Till sist kom Ester något före och hon var den som förbättrade sig mest när hon krossade tiden med hela 2 minuter 59 sekunder. Även Mats sprang mycket fortare i år, 1.13 jämfört med 2017. Snabbare än de båda på andra sträckan var Lars Karlsson som växlade först av Östansjölagen.

David Pettersson gick ut först, med Per hack i häl. Per sprang om men fick sedan bryta med bristning i höger lår. I det tredje laget (som alltså blev tvåa i mål) gjorde Carina Wahlström en stabil sista sträcka.

Banan var i år något omgjord igen, då den var omvänd mot tidigare år. Alla tyckte att det var bättre. Trots lika mycket upp (och ner) kändes det lättare.

Ett lopp att rekommendera som vi hoppas kunna få med många fler lag på nästa år!

Resultat:

M 6) Arne Hildingsson 28.01 Lars Karlsson 29.00 David Pettersson 32.39 Totaltid 1.29.40

Mixed 6) Torbjörn Persson 27.14 Mats Franzén 30.17 Carina Wahlström 41.53 Totaltid 1.38.54

DNF) Ingvar Skoglund 26.57 Ester Skoglund 30.14 Per Börjesson DNF