Örebro AIK:s halvmara

Örebro AIK:s halvmara arrangerades som vanligt en onsdagskväll i april. Vädret var bra men enligt löparna var det en ganska jobbig motvind på en lång raksträcka. Loppet är ganska platt och snabbt på en tvåvarvsbana med start och mål vid Karlslund.

Vi hade nio löpare som sprang halvmaran och en, Kent Johansson, som nöjde sig med milen. Roligt att Kent överhuvudtaget kan vara med igen. Bara att hoppas att det frotsätter i rätt riktning med hans skada så han kan vara med på hela distansen snart.

I övrigt var det extra roligt att unga Sofia Persson var med igen, efter ett tävlingsuppehåll. Hon sprang som vanligt fort och var bara några sekunder från sitt pers.

Snabbast var Robert Vestman som hade sällskap med Peter Törnqvist länge men sprang ifrån Peter på slutet. En bra klubbdebut på loppet gjorde Jonny Larsson, som tidigare sprungit för Laxå. Säsongsdebut blev det för Arne Hildingsson som kom i mål lite före Hans Backström. Hans vann klassen M 65. Torbjörn Persson och Lars Karlsson följde därefter. Mats Franzén putsade sin fjolårstid med 2 minuter och 43 sekunder. Starkt jobbat.

Snabbast i loppet var Thomas Chaillou, KFUM Örebro som sprang på 1.10.50. Segrarinna i damklassen Josefin Gerdevåg, KFUM Örebro 1.21.30.