Korta Terräng DM

Åsbro GoIF arrangerade årets korta Terräng DM vid Solberga IP i Askersund. För många var det första gången man tävlade där. Banan var omväxlande med platt löpning på gräsplanerna och mycket kuperat motionsspår. Eftersom det regnat kraftigt var gräsplanerna mycket blöta och tungsprungna.

Det startade med en raksträcka över en fotbollsplan och sedan blev det en knapp kilometer på det otroligt fina motionsspåret. Det är visserligen kuperat men fint preparerat, brett och helt utan rötter och stenar. Ungdom upp till 13 år sprang ett varv på banan som var två kilometer lång. De mellan 15 och 80 år sprang två varv.

Vi hade tre löpare i ungdomsklasserna. Alla tre sprang på toppen av sin förmåga och plockade hem var sin medalj. Lovar gott inför framtiden. Snabbast av dem var Filip Wiktorsson som vann brons i P 11. Lina Persson F 13 och Ester Skoglund F 11 vann var sitt silver.

Sedan startade damerna som sprang två varv, alltså 4000 m. Vi hade i år bara en till start. En jätterolig come back efter ett helt års uppehåll från tävlingsbanorna. Det var ett väldigt starkt lopp med en fin tid av Hanna Henriksen.

Sist ut var herrseniorerna och veteranerna. Där sprang också Melvin Sjödin, egentligen bara 13 år och tävlingens yngsta deltagare på 4000 m, som tycker 200 m är för kort.

Han gjorde ett fantastiskt bra lopp då han slog två av seniorerna och blev snabbast av alla i Östansjö! Tur att han var med, för sedan hade vi ingen yngre än Peter Törnqvist i M 45. Han var vår näst snabbaste löpare den här gången.

Torbjörn Persson har kommit upp i M 55 och vann den klassen. Lars Karlsson vann brons i M 50. I M 60 sprang Per Börjesson till sig ett silver. Silver vann också Hans Backström i M 65 där vi hade tre deltagare. Bengt Nilsson blev fyra och Dag Rydén sexa.

Sven-Olof Olofsson och K G Agartsson vann silver och brons i M 70. Anders Källman, tävlingens äldsta deltagare, vann guld i M 80. När jag tittade på filmen från loppet såg jag att Anders sprang fel vid varvningen. Han sprang direkt mot mål och fick vända tillbaka. Sedan fanns det ingen funktionär som visade riktigt vart han skulle så han tappade ca en minut och trettio sekunder där.

Snabbast i loppet var 19 årige Jack Karlsson, som springer för KFUM Örebro. Han sprang på 13.03. Jessica Jansson, Hällefors LK var snabbast av alla kvinnor, trots att hon springer i K 45, med tiden 16.28.