Hostruset

IF Starts fem kilometer långa asfaltslopp genomfördes i perfekt löparväder. 10 grader och sol och ganska svaga vindar, vilket det var. Banan är i det närmaste platt och många gillar det och gör bra tider, själv föredrar jag dock någon lättare kupering.

Vi hade tolv löpare med i tävlingsklasserna. Alla kämpade på bra, och vi blev näst bästa klubb, efter arrangörsföreningen IF Start.

Snabbast av våra löpare var återigen Robert Vestman. Han lyckades även putsa fjolårstiden med nio sekunder. Andreas Jonsson var våra andra löpare i klassen M. Kul att han var med igen efter ett längre uppehåll.

Näst snabbast sprang Torbjörn Persson som ser ut att kunna vinna sin åldersklass, M 55 i Långloppscupen. Sedan kom vår snabbaste dam, Hanna Henriksen i mål. Hon var elva sekunder före Hans Backström. De tre, liksom Carina Wahlström var snabbaste länslöpare i sina respektive åldersklasser. Bara tre sekunder senare korsade Malin Sjödin mållinjen.

Efter Malin var det Lars Karlsson som kom in i mål. Det hade gått 35 sekunder snabbare i år och precis en minut efter honom kom vår yngsta deltagare, Ester Skoglund. Hon var den som förbättrade förra årets tid mest, då hon i år var 55 sekunder bättre än förra året.

Per Börjesson tyckte det var ett tungt lopp men lyckades komma i mål tio sekunder före Maria Skoglund och ytterligare 18 före K G Agartsson.

Segrade i herrklassen gjorde Markus Bohman, KFUM Örebro 15.28 och i damklassen hans klubbkamrat Josefin Gerdevåg, på 18.57