Stockholm marathon

Årets Stockholm marathon genomfördes i ett perfekt löparväder. 15 grader varmt, mulet men uppehåll och svaga vindar.

Vi hade sju löpare anmälda för Östansjö SK, men bara sex startade. Dessutom sprang Mikael Karlsson som är ny medlem hos oss men han var anmäld utan klubb. Det gjorde ändå att vi var sju som fullfäljde loppet.

Det var ett mycket bra år resultatmässigt då de snabbaste löparna, Magnus Liljerås och Peter Törnqvist båda "persade" rejält. Magnus med elva minuter och Peter med nio! Det gör att de avancerar till tredje och fjärde plats på klubbens maratonlista.

Att debutanten på loppet Robert Vestman efter ett mycket starkt lopp dessutom placerade sig som sjua på maratonlistan gör att årets Stockholm maraton får ses som klubbens hittills bästa.

Även Mikael Karlsson sprng under fyra timmar men då han inte representerade klubben kommer han inte med i statistiken.

Kerstin Liljerås var vår enda kvinnliga deltagare och hon gjorde också ett mycket bra lopp med tanke på hennes långa skadeproblem. Hon förbättrade fjolårstiden med 17 minuter!

Per Börjesson prickade nästan sin fjolårstid efter problem med kramp. Mats Franzén kom i mål på sitt nionde Stockholm. Bra jobbat!

Vann gjorde Abrha Milaw, Etiopien 2.11.36. SM vanns av Martin Öhman, Hässelby SK 2.24.11

Damklassen vanns av Konjit Tilahun, Etiopien 2.35.45 SM vanns av Mikaela Larsson, Spårvägens FK 2.42.21