Run the Mine

Ett nytt lopp som arrangerades av Zinkgruvans IF och gruvbolaget och är väldigt speciellt. Först är det lite normal löpning fram till gruvområdet men sen blir det ca tre km nedåt med 350 höjdmeter. Där vänder loppet och löparna ska upp lika många höjdmeter innan målet. Sammanlagt har man då sprungit tio kilometer.

Säkert sitter nedförslöpningen i benen och att då springa brant uppför i tre kilometer är tufft!

Det fanns också en sex kilometers bana som vände tidigare i gruvan.

Det var sexlöpare från klubben med på premiärloppet. Fem som sprang tio kilometer i tävlings eller motionsklass. En hade valt sex kilometersbanan.

Snabbast var Henrik Bertilsson som kom på en fin sextonde plats på milen. Bästa placeringen fick Christer Eklund med sin elfte plats på sexkilometersloppet.

Årspremiär gjorde Nina Glattfelder som kom på en fin 26:e plats i motionsklassen över tio kilometer.

Per Kungsberger och Mathias Sevesson sprang också tävlingsklassen tio km medan Mattias Larsson valt motionsklass tio km.

Vann tio km gjorde Sebastian Sundius, Zinkgruvans IF 41.17. Damklassen vanns av Karin Forsberg, Örebro 43.08. Karin var totaltrea i loppet.