Rallarrundan

OK Tisaren arrangerade Rallarrundan i Hallsberg en måndagkväll. Det var första gången det förekom tidtagning på loppet, och också första gången loppet var med i Långloppscupen.

Banan är relativt lättsprungen då det är platt, men det är några tvära kurvor inne i Ekoparken där man tappar fart. Starten är på gräs över en fotbollsplan. Sedan följer lite asfalt och ganska mycket grusade gångvägar i Ekoparken och runt Transtensskolan. Så kommer man ut på en lång raksträcka på asfaltstrottoarer innan avslutningen på Transtensvallens löparbana.

Vädret var bra både för löpning och fikat som ingick i startavgiften. Det bjöds på baguette och festis i gröngräset.

Många klubbmedlemmar deltog och alla sprang bra. Kul att vi även denna tävling hade några som debuterade i cupsammanhang.

Loppets yngsta deltagare var Max Rudolfsson som tidigare "bara" sprungit ungdomsklass och stafett. Loppets äldsta deltagare var Anders Källman som gjorde ett mycket bra lopp i sin gamla arbetsmiljö.

Fler ungdomar somdebuterade i cupen var bröderna Kalle och Gustav Lindgren samt Ella Rudolfsson. Två seniorer, Eva Wistrand och Mattias Larsson gjorde också sina första individuella lopp i cupen.

Vår snabbaste löpare var den här tävlingen Hans Backström, några sekunder före Lars Karlsson. Först i klassen kvinnor var Ella Rudolfsson.

Snabbast var elitorienteraren Filip Danielsson, som sprang i mål efter 15.53,7. Snabbaste dam var Liduina van Sitteren, Örebro AIK på elfte plats med tiden 19.33,8