Lucialoppet

Årets Lucialopp genomfördes i perfekt löparväder. Bättre kan det inte vara i mitten av december. Lite sol, två plusgrader och vindstilla.

Det var 116 anmälda deltagare och 110 som komi mål. Fyra kom aldrig till start och två tvingades bryta loppet.

Banan som går på sex km asfalt och fyra km grusväg var helt snö och halkfri i år. Trots det blev det inga banrekord men många fina tider och flera hårda dueller.

Vi hade något fler deltagare från klubben i år än förra året och prestationerna var av hög klass. Många slog sina pers på banan.

Största förbättringarna gjorde våra unga löpare Ester Skoglund och Melvin Sjödin. Ester som var yngsta deltagare debuterade på Lucialoppet och slog sitt milrekord med nästan fem minuter. Melvin som var näst yngst i loppet krossade sin fjolårstid med exakt sex minuter!

I seniorklassen sprang Andreas Jonsson in på en fin tid.

Våra två snabbaste löpare spurtade in i mål nästan samtidigt, Gabriel Andersson en sekund före Robert Vestman. Gabriel persade med 2.04 och Robert med 47 sekunder. Båda hade under 40 minuter som är en drömgräns för många löpare.

Mindre än en minut efter dem kom Peter Törnqvist som länge hängt med Robert men tvingats släppa den sista kilometern. Även han slog sitt pers, men inte så stort som de andra utan med sju sekunder. Sedan följde Henrik Bertilsson som var 17 sekunder snabbare än tidigare rekord.

I femtioårsklassen hade vi de flesta deltagarna och de gröna kom på rad. Torbjörn Persson, Arne Hildingsson, Lars Karlsson, Christer Eklund och Mats Franzén gjorde alla starka insatser men nu börjar det bli svårt att slå sina tidigare bästa tider.

I de äldre klasserna visade veteranerna fin form och vann samtliga vi hade deltagare i. Hans Backström vann M 60 och där kom Per Börjesson trea. Bengt Nilsson vann M 65 och evigt unge Anders Källman vann M 80 på en tid som var fem minuter och nitton sekunder snabbare än ifjol!

På damsidan hade vi förutom unga Ester tre löpare, alltså sammanlagt fyra. Tre vann sina klasser och den fjärde persade rejält!

Snabbast av dem var Maria Skoglund som liksom Ester vann sin klass. Malin Sjödin slog sitt pers med två minuter och tjugotvå sekunder och Carina Wahlström vann K 55.

På herrsidan hade vi deltagare i alla klasser upp till och med 65 år och även i 80 årsklassen.

Snabbast var Per Sjögren, KFUM Örebro som vann på tiden 34.07 och på damsidan vann Liduina van Sitteren, Örebro AIK med 37.59 när hon putsade fjolårstiden med 3 och 32.