Lidingöloppshelgen

På lördagen var vädret näst intill optimalt för löpning. Mellan 12 och 15 grader, ingen vind och mulet. Banan var nästan torr, bara små blöta fläckar.

Första starten hade Per Börjesson och Jörgen Andersson som sprang M 60 klassen 10 km. Båda gjorde bra lopp med nästan samma tider som i fjol. Per tappade 16 sekunder och Jörgen bara 1 sekund. Båda klarade alltså även i år silvermedaljen!

Nästa start gjorde Maria Skoglund som debuterade på Lidingö. Hon sprang 15 km och var stark i backarna.

På huvudklassen, 30 km hade vi i år bara sex herrveteraner till start. Snabbast var Robert Vestman som putsade sitt pers med 1 minut och åtta sekunder. Sedan följde Ingvar Skoglund som gjorde debut. Han gjorde ett mycket starkt lopp med tanke på att han fick starta i ett sent led och därmed kryssa sig fram mellan långsammare löpare. Han sprang dessutom med handen i gips efter sin skada på Vasastafetten. Även vår tredje snabbaste löpare, Mikael Karlsson, debuterade på loppet. Han är dock en van maratonlöpare. Fyran och femman har däremot sprungit många Lidingölopp. Först av dem var Björn Göthlin som dragits med skador och så sent som på Norasjön Runt tvingats kasta in handduken före start. Nu gjorde han årsdebut med ett bra lopp. Anders Edlund kompletterar listan över våra löpare som fullföljde loppet. Han tyckte innan start att han inte fått ihop tillräcklig träning, men trots det gick loppet bra. Peter Törnqvist startade men fick problem med ryggen och tvingades tyvärr utgå. Vi får hoppas att han snart är tillbaka igen.

Bästa placeringssiffran för Östansjö SK kom på söndagen då Lina Persson sprang in på en 29:de plats i F 11 loppet över 1,5 km.

Segrade i huvudloppets herrklass gjorde napoleon Solomon, Turebergs IF 1.38.47 damklassen Maria Larsson,Örgryte IS på 1.55.19