Inneserien 2000m

Tredje deltävlingen i säsongens Inneserie var distansen 2000 meter.

Fem löpare från Östansjö SK deltog och först ut var Peter Törnqvist och Andreas Jonsson som sprang i heat tre. Där blev Peter tvåa efter Örebro AIK:s Liduina van Sitteren, som låg i rygg på Peter till sista varvet, då hon spurtade ifrån. Peter var klubbens snabbaste löpare. Andreas som debuterade i inneserien sprang in som fyra.

I det fjärde och sista heatet sprang våra veteraner Lars Karlsson och Dag Rydén, samt vår yngsta deltagare, Ester Skoglund. Heatet vanns överlägset av Lars med Dag på femte plats. Ester kom åtta.

Efter omräkning enligt WMA:s tabell var det också den här gången Peter som fick klubbens högsta poäng. Därmed gick han också förbi Dag och är först av klubbens löpare. Peter ligger sexa och Dag sjua när en deltävling återstår. Lars ligger på nionde plats och Ester tolfte. Det kan dock bli stora förändringar då löparna får räkna sina tre bästa resultat och många andra löpare bara deltagit två gånger. Arne Hildingsson som bara deltagit i den första deltävlingen, 1000 meter är på plats 55 och Andreas ligger 61:a. Snabbaste herrlöpare var även denna gång Per Sjögren, KFUM Örebro, 5.36,38. Han fick också högst poäng av herrarna, 87,76. Det var hans hittills högsta poäng. På damsidan var Mikaela Kemppi, Örebro AIK snabbast, 6.44,4m och fick högst poäng, 87,36. Det var hennes första deltävling så hon ligger just nu på en blygsam 34:e plats. Hennes tid var nytt svenskt rekord för K 40 inomhus med 21 sekunder!