gallaberget Trailrun

Den nya friidrottsklubben Vretstorps IF arrangerade Gallaberget Trailrun för andra gången. Det var första gången loppet var sanktionerat.

Loppet genomförs på fina stigar runt Gallabergssjön och det finns två distanser att välja på, 6,5 eller 10 km.

I år hade vi tolv löpare som representerade klubben, och var den klart dominerande föreningen. (Dessutom sprang två fd. medlemmar)

Vi hade deltagare på båda distanserna i både herr och damklasserna, alltså i samtliga fyra klasser. Två av dem (båda herrklasserna) vann vi och på korta tog vi också andra platsen medan vi fick tredjeplats i den långa. I damklaserna gick det nästan lika bra. På tio km blev det en tredjeplats medan vi la beslag på platserna 2 till 5 på 6,5 km.

Snabbast av oss och därmed av alla eftersom han vann tian med hela 5.19 var Jonas Nilsson! Här var Gabriel Andersson trea endast 18 eskunder från andra platsen. Trea i långa damklassen var Annica Hessler. Här vann Therese Karlsson, Örebro AIK 50.34.

Korta herrklassen vann unga Melvin Sjödin före Terje Kristiansen.Det skiljde 1.13 mellan dem. På korta damklassen gjorde Ester Skoglund ett imponerande lopp. Hon var en av de få som var med redan förra året. I år sprang hon mer än tio minuter fortare! Otrolig förbättring! Det räckte till en andraplats efter segrande Anna Folkö från Kumla, som vann med tiden 34.37.

I den klassen gjorde Tanja Halme en glädjande säsongsdebut!