Borås 6h

I år åkte vi till Borås i tre bilar för Mats Franzén och Carina skulle vidare till Ullared dagen efter loppet. Peter Wiktorsson hade bokat ett annat hotell. Så Carina wahlström och jag åkte i en bil.

Banan var ny, 1892 meter runt Byttorpssjön. Det var packat grus med ett mycket kort inslag av asfalt. Tyvärr hade det regnat kraftigt på fredagen så det var några fuktiga och kladdiga partier. Backar skulle enligt inbjudan saknas men det fanns flera, inte så branta men ganska långa med liten lutning. Konstigt nog blev de både längre och brantare för varje varv!

Man passerade energistationen där det mesta man kan önska sig fanns. Där lästes också chipet av och på en stor TV-skärm kan man se antal varv man sprungit och vad det blir i meter.

Vi hade räknat ut att man skulle springa 22 hela varv + det halva första för att komma upp i maradistansen. Starten sker nämligen mitt på banan.

På morgonen var det frost i gräset och halt på asfalten. När vi startade hade temperaturen stigit till någon plusgrad, och solen sken. Det var soligt och fint hela dagen. På ena sidan av den långsmala sjön sken solen medan den andra sidan låg i skugga. Det var ganska stor temperaturskillnad.

Snabbast av oss sprang Peter och han varvade oss andra flera gånger. Tyvärr ramlade han när han varvade en annan löpare och slog höften i en sten. Då låg han på femte plats. Det blev så illa att han tvingades avbryta loppet. Tur då att det var ett tidslopp, för då fick han ju ett resultat istället för DNF.

Han fick den klart bästa marathontiden av oss. Per Börjesson var den som kom längst.

Banan skulle vara snabb sa de men alla vi tre som var med förra året kom i år något kortare. Ändå var vi nöjda med våra prestationer. Alla (utom Peter, som blev skadad) höll ut hela tiden, 6 timmar. Alla klarade marathondistansen, så nu har Carina sprungit två "maror".

Längst kom Linus Wirén, IK Ymer 85561 m och Linda Bengtsson, Sisu Forshaga 67409 m.