Örebro AIK:s halvmara

En av de få kvällstävlingarna som genomförs i vårt distrikt är Örebro AIK:s halvmara. Ett lopp som vuxit snabbt de senaste åren, från att vara ett litet lopp med få lokala löpare har det nu blivit stort med många löpare även från andra distrikt.

I år var det dessutom elitlöpare med. Abraham Adhanom, Eskilstuna, vann de flesta SM titlarna i långdistans förra året och hade som väntat inga problem att vinna årets lopp. Det blev ett nytt banrekord då han sprang i mål på 1.06.09.

Segrade i damklassen gjorde Mikaela Kemppi, Örebro AIK 1.19.10.

Från Östansjö deltog bara sex veteraner på halvmaran. Det är färre än vi varit på något lopp i Långloppscupen på många år. Skönt då att några sprang tio km också. Den distansen valde Tanja Halme och Sven-Olof Olofsson. De fick då springa knappt ett varvet på banan som vi andra sprang drygt två varv.

Före start var Sven-Olof tveksam då han fick flimmer på uppvärmningen. Men han ger sig inte så lätt utan sa att han skulle starta och känna sig för. I värsta fall skulle han bryta, men som den kämpe han är kom han i mål.

Vädret var ganska bra för löpning men strax före start mulnade det på så jag tyckte det blev småruggigt och bytte till långärmat. Det ångrade jag inte för det blåste också, särskilt på andra varvet då det blev kyligt i motvinden.

Snabbast av oss var Peter Törnqvist som putsade sitt banrekord med ca. 30 sekunder. Stefan Skytt och Lars Karlsson hade sällskap större delen av loppet men mot slutet sprang Stefan ifrån med en minut. Per Börjesson gjorde ett bra lopp med relativt jämn fart och kom något nämre Lars, men det fattades nästan en minut för att komma ikapp. Kent Johansson hade det tungt men kämpade på bra liksom Mats Franzén som dock inte var nöjd. Med tanke på att han varit sjuk i veckan gjorde han ett bra lopp även om han själv hoppats på bättre.