Nora marathon

En mycket tidig säsongstart blev det i år för många Östansjölöpare. Dessutom längre än det vanliga första loppet, Startmilen.

Nu åkte sju gubbar till Nora för att springa det mycket kuperade nya loppet, Nora marathon. Då det är samma bana som Sylvesterloppet, fast fyra varv istället för ett, nöjde sig fem av oss att bara springa halvmaran. Det fanns också kvartsmara att välja men det var ingen från oss som valde den distansen.

Peter och Benny, som sprang hela distansen, höll bra fart och var före de flesta av oss redan vid första varvningen. Sedan utökade de försprånget till sin andra varvning, våran målgång. De blir starka i år! På de sista varven orkade Peter hålla lite högre fart än Benny.

Snabbast av oss som sprang halvmaran, från start till mål, var Torbjörn Persson. Han hade en bra tid på den krävande banan.

Vi andra fyra hade stundtals sällskap med någon klubbkamrat, dock aldrig alla fyra samtidigt. Stefan var starkast, följd av Kent som alltid håller ett jämnt tempo. Mats startade snabbt, mattades något men höll undan för Per som var mest sliten av oss i mål.

Resultat:

Marathon M 17) Peter Törnqvist 3.45.23 23) Benny Frost 3.55.41

Halvmaraton M 5) Torbjörn Persson 1.41.00 9) Stefan Skytt 1.48.40

11) Kent Johansson 1.55.22 12) Mats Franzén 1.59.53 13) Per Börjesson 2.00.28