Hostruset

På en mycket platt bana i ganska blåsigt väder genomfördes årets Hostrus. Om vinden inte kommit från norr hade det säkert varit skönare, nu tyckte i alla fall jag att det var i kyligaste laget. Termometern visade 9 grader, men vinden gjorde det kallare.

Vi blev tolv löpare som sprang i år, vilket var en liten minskning från förra årets femton. De flesta av oss debuterade på loppet så det var många personbästa!

Både snabbast och yngst av oss var Oskar Persson. Kul när de unga också är bäst! Det var första gången Oskar sprang loppet. Sedan kom Peter Törnqvist i mål på sekunden samma tid som 2015. Lars Karlsson är tillbaka starkt efter en liten svacka då han haft problem med en fot. Nu blev det bara några sekunder långsammare än förra året.

Nästa debutant i loppet var Amin Ahmadi som gillade banan. Kanske gick han ut lite för snabbt, då han försökte hänga med Peter, så han tappade lite på slutet, men gjorde ändå ett bra lopp. Bengt Nilsson putsade fjolårstiden med 16 sekunder, och var därmed den som gjorde störst förbättring. Per Börjesson och K G Agartsson som båda debuterade på loppet kom i mål nästan samtidigt. Även Dag Rydén sprang sitt första Hostrus. Efter att tagit det lite lugnare de första fyra kilometrarna spurtade han sista på 4.07.Här finns det mer att plocka fram! Äldst i loppet var Anders Källman som ändå hade flera löpare efter sig i mål.

Vi hade ingen deltagare i klassen K där de som är yngre än 40 år deltar.

I K 40 sprang Carina Wahlström, Angela Börjesson och Gun Karlsson. De placerade sig på platserna fyra till sex.

Snabbast i loppet var Martin Regborn, KFUM Örebro. Han sprang på 14.57 som var nytt banrekord. Segrarinna i damklassen Erika Bergentz, Thoren Track & Field, 18.06.

Förutom banrekord var det också deltagarrekord då 101 löpare fullföljde loppet.