Dalenrundan

Sista dagen i juli genomfördes Dalenrundan i Breven. Det är ett sex kilometr långt terränglopp.

Som vanligt var det ganska många Östansjölöpare som kom till start. 15 som sprang tävlingsklassen gjorde att bara Örebro AIK hade lika många löpare på den distansen. Men vi hade två deltagare i ungdomsklasserna och därmed blev vi den klubb som hade flest löpare. Det är bra då vi vill vara en breddklubb.

På den kortaste sträckan, 1 km kom Märta Skoglund in på en fjärdeplats, bara två sekunder från tredjeplatsen. Hon hade två flickor och en pojke före sig i mål.

I tre kilometersloppet för flickor/damer segrade Ester Skoglund. Hon var 54 sekunder före tvåan.

I hade vi, 13 herrar och två damer. Maria Skoglund kom på en 11:e plats och Gun karlsson kom i mål som 21:a.

Snabbast var Patrik Johansson som blev femma i loppet. Han slog klubbrekrd på Dalenrundan. gabriel Andersson brukar alltid göra bra lopp i Breven och det var inget undantag i år. Stefan Skytt gjorde som vanligt ett stabilt lopp och sedan radade Ingvar Skoglund, Amin Ahmadi, Andreas Jonsson och Lars Karlsson upp sig inom 30 sekunder.

Mindre än en minut senare kom Hans Backström och därefter säsongsdebuterande Terje Kristiansen.

Mats Franzén, Kent Johansson, Dag Rydén och Mathias Sevesson avslutade de grönas många målgångar.

Segrade i herrklassen gjorde Per Sjögren, KFUM Örebro 19.59 och i damklassen Liduina van Sitteren, Örebro AIK 25.11