Borås 6h

Som vanligt när det är Borås 6h åkte vi ner till Borås redan på fredagen, dagen innan loppet. Skillnaden mot tidigare år var attr vi nu åkte via Olshammar då Carina Wahlström skulle med. Hon gjorde debut på ett så långt lopp, och hade som målsättning att klara att springa ett maraton.

Vi andra hade varit med förut, olika antal gånger. Det var Mats Franzéns andra, mitt tredje och Kent Johanssons fjärde Boråslopp.

När vi hittat hotellet (lätt, för det var samma som förra året) åt vi mat och laddade inför morgondagen.

Starten på loppet är 09.30, så det blev frukost och så iväg. Nu blev det värre att komma rätt, men efter diverse trasslande parkerade vi utanför klubbstugan där vi tidigare år hämtat våra nummerlappa. Konstigt att det fanns så gott om parkeringsplatser. Ännu konstigare att stugan var låst och inga funktionärer syntes till!

Det visade sig att utlämningen var flyttad till en skola i närheten. Bara att promenera dit, få våra lappar och så tillbaka till omklädningsrummen.

Banan var i alla fall densamma, en 1295 m lång bana runt Ramnasjön. Det är asfalt hela varvet och ett ganska trevligt varv med några (tre) uppförsbackar. Varje varv passerar man energistationen där det mesta man kan önska sig finns. Där läses också chipet av och på en stor TV-skärm kan man se antal varv man sprungit och vad det blir i meter.

Vi hade räknat ut att man skulle springa 32 hela varv + det halva första för att komma upp i maradistansen. Starten sker nämligen mitt på banan.

När vi startade var det några minusgrader, men det steg till 0 mitt på dagen. Tyvärr var det mulet och grått hela dagen.

Första ett och etthalvt varv hade jag sällskap med Kent, sedan blev det för varmt så vi tog av oss jackorna. Kent fick av sig sin i farten och kastade den ovanpå väskan, jag stannade och tog av min samt la ner den i min väska. Där tappade jag den ryggen. Konstigt nog kom jag ifatt honom igen efter några varv och var en liten stund först. Men snart kom han och sprang om mig och det var bara att konstatera att han genast drog ifrån.

Några gånger kom jag ikapp Carina som jobbade på bra och höll sitt tempo bättre än jag, för det tog fler och fler varv mellan gångerna. Några gånger kom jag också ikapp Mats och en stund hade vi mer eller mindre sällskap då han sprang om, släppte och sprang om igen. Jag såg också Kent igen när han varvade mig!

Sista gången jag sprang ikapp Carina såg jag att hon skulle klara maran om hon höll tempot. Hon var då på sitt 29:de varv och sa att hon gått en del, så nästa varv skulle hon springa! Toppen! Det var inte bara det varvet hon sprang utan varje seg uppförsbacke kom hon och sprang om mig. Jätteroligt att hon klarade inte bara maran, utan nu fick klubben ytterligere en ultralöpare då det blev över 44 km.

Kent var den som höll högst fart fram till maradistansen men då han fått ont sprang han bara ett varv efter det och valde sedan att gå av. Mats och jag var liksom Carina på banan till signalen ljöd och sedan fick vi stå och frysa till vår exakta distans blev mätt och uppskriven. Tur att vi fick hamburgare när vi väntade!

Längst kom Jimmy Voxek, Hälle IF 76723 m och Sofia Smedman, Träningskonsulten Sport Club 74334 m.

På kvällen deltog vi på festmiddagen där det var, enligt tävlingsledaren (och segrare Voxek) den viktigaste tävlingen, nämligen en musikquiss. Den vann vi från Östansjö SK förstärkta? med två Boråsare, Rolf och Marika. Kul att slå vinnaren!