Munkastigen Trail Run

Även i år arrangerades Munkastigen Trail Run samma dag som Kumla stadslopp. Det gör att det blir hård konkurrens om löparna från länet. Från Östansjö var det sex som valde Munkastigen i det fina löparvädret. Att vädret var bra i Närke förstår man då det blev banrekord på båda loppen.

Munkastigen vanns av KFUM Örebros Albin Olausson på nya rekordet 2.56.21. Damsegrarinna Maria Strömberg Bylund från Fagersta med tiden 3.43.19.

Av våra löpare som sprang hela sträckan 44 km var Michael Wistrand och Susanne Nyman debutanter. Båda gjorde bra lopp och Michael blev klubbens snabbaste löpare. Robert Vestman och Stefan Skytt sprang båda för andra gången och putsade sina pers rejält, Robert med tretton minuter och Stefan åtta. Vår veteran i sammanhanget Terje Kristiansen sprang sitt fjärde Munkastigen och var ca.tre minuter snabbare än förra året, men en bit från sitt pers.

Så hade vi en löpare, Maria Skoglund, som sprang första sträckan i lag Tived. Vet inte hur långt hon sprang eller vilken tid hon hade men laget kom på nionde plats av arton fullföljande lag.

Resultat:

M 37 Michael Wistrand 4.19.36 54) Robert Vestman 4.36.09

67) Terje Kristiansen 4.51.57 82) Stefan Skytt 5.28.59

K 21) Susanne Nyman 5.18.31