Kilsbergsleden

Femtioårsjubileum i perfekt löparväder, 10 grader och vindstilla. En längre periods uppehållsväder gjorde också att de nypreparerade spåren i Karlslund var torra och fasta, alltså helt perfekt. Själv fick jag nöja mig med att vara publik och heja på klubbens alla duktiga löpare.

Vi hade tre ungdomar och en deltagare på den kortare sträckan, fem kilometer.

Märta Skoglund lyckades placeringsmässigt bäst då hon vann F 7. Arvid Malmcrona Bergvall tog också en pallplats då han var trea i P 7. Han var också snabbast av de våra som sprang 1,2 km. Han fick ge sig med en sekund i spurten om andraplatsen.

Ester Skoglund har hårdare konkurrens i F 9 men kom på en fin femteplats bara sju sekunder från pallen.

På huvuddistansen 14,7 km startade sexton Östansjö löpare. Det är nog nytt rekord, tror jag. Nytt klubbrekord blev det också på damsidan där vår snabbaste löpare, Anne-Marie Eldholm, sprang sträckan på 1.03.38 vilket räckte till en fin tredje plats totalt. Hon vann sin klass K 40. Snabbast av våra herrar var den här gången Robert Vestman, trots att han missade starten lite. Kul att vi har så många jämna löpare att det är lite olika som blir klubbens bästa.

Roligt att se att två av våra äldre löpare gjorde come back och för Tanja Halmes del var det säsongspremiär efter en besvärlig tid med sjukdom. Nu får vi hoppas att hon får vara frisk i fortsättningen. Även Jörgen Andersson var tillbaka men han smög igång redan på Lidingöloppet. Ny medlem som gjorde premiärlopp för oss var Marie Ahnfors. Hon är "värvad" av Tanja. Kul att vi blir fler och Marie vann dessutom sin klass K 55. Grattis till det!

I övrigt är placeringarna fortfarande lite osäkra då Örebro AIK tyvärr fick lite problem med tidtagningen och "tappade bort" några löpare. Hoppas att våra löpares tider stämmer men någon kanske ska ha en lite bättre (eller sämre) placering.

Lars Karlsson, vår trognaste löpare, som inte missat ett lopp i år gjorde en stark spurt och klarade för första gången att komma under 1.10 i mål. Bra gjort! Även Jan Ove Lämgren som var den som valt fem kilometer slog fjolårstiden.

Snabbaste löpare var Linus Rosdal, KFUM Örebro 48.03 och Motala AIF:s Johanna Eriksson, 59.00.