Kilsbergen Trailrun

Bara sju Östansjölöpare startade iårets upplaga av Kilsbergen Trailrun. Några ville inte riskera att skada sig på den alltid steniga banan som också är full av rötter. I år regnade det dessutom kraftigt några dagar innan loppet så det blev blött, halt och lerigt.

När vi åkte till starten i Ånnaboda hade vi fortfarande ett litet hopp att det skulle vara uppehåll i varje fall till efter starten. Men inte! Redan i omklädningsrummet kom löpare som värmt upp in och sa att det redan börjat regna. Vi valde att vänta och värmde bara upp från rummet till starten. Det regnade ganska kraftigt.

Första biten, ca 1,5 kanske 2 km var lättlöpt asfalt. Det gick nog lite för fort för mig och några till och det straffar sig på slutet. Sedan bär det av upp i skogen med en allt annat än lättlöpt del. Uppför, stenar, rötter och lera. Bitvis dock helt OK stig. Det var inte alls lika trångt som förra året. Ibland blev man nästan ensam så det gick att springa den fart man ville vilket var skönt.

Vid vändningen i Suttarboda sprang Hanna om och hon hade bra fart. I den långa uppförsbacken när man kommer in i skogen igen fanns inte en chans att hänga på. Hon sprang också ikapp och om Lars där. På hemvägen hade hon bäst fart av alla och var så när ikapp klubbens före dagen snabbaste löpare Stefan Skytt.

Jag hade Lars inom synhåll när vi kom fram till banans höjdpunkt, uppför storstenshöjden. Efter det var det relativt lättlöpt med mest nedför, men bitvis väldigt halt. Sista biten på asfalt var tung och nu drog Lars ifrån.

Straxt efter att jag kommit i mål kom också Bengt Nilsson som vann sin åldersklass.

Bra lopp gjorde också Maria Skoglund och Annica Hessler.

Snabbast av alla var landslagsorienteraren Filip Dahlgren som tävlar för IFK Lidingö men sprang på hemmaplan då han är från Garphyttan. Snabbaste dam Linn Nilsson, OK Tyr. Banan passar uppenbarligen orienterare bäst.

Resultat:

M 60) Stefan Skytt 1.20.44, 77) Lars Karlsson 1.23.26, 80) Per Börjesson 1.24.16

90) Bengt Nilsson 1.27.40

K 11) Hanna Henriksen 1.21.05, 27) Maria Skoglund 1.32.29, 34) Annica Hessler 1.35.42