Fröviloppet

Fröviloppet kom med årets första riktiga värme. 22 grader och sol gjorde att många löpare tyckte att loppet var jobbigare än vanligt. Dock inte segraren, Erik Anfält, Örebro AIK, som slog sitt eget banrekord med 23 sekunder. Annars fick de flesta sämre tider än förra året och många av oss från Östansjö de sämsta tiderna ever! Trots det blev våra placeringar bättre än vanligt så andra hade nog ännu större besvär med värmen.

Vi var många fler från klubben i år än förra året. Tolv löpare sprang tävlingsklassen 10 km mot bara sex 2014. Roligt att två damer deltog, förra året hade vi bara deltagare i klassen Män. I år hade vi dessutom deltagare i både ungdomsklasser och 5 km motion. Det var Märta, Ester och Ingvar Skoglund som alla klarat sina sträckor redan när vi andra kom till tävlingsplatsen.

Banan i Frövi är normalt sett mycket krävande med drygt 1,5 km på elljusspåret i början. Den delen är rejält kuperad så det gäller att inte gå sig stum direkt. Sedan följer ca 7 km på asfalt och grus runt Frövi. Det är omväxlande bilvägar och cykel/gång banor. Några riktigt långa platta raksträckor som blir ganska sega och mycket slakmotor som också känns. I år var det för många extra jobbigt med solens värmande strålar.

Jag gillade dock vädret och tyckte det kändes bättr än på länge, och extra roligt var att få springa om många sista halvan av loppet. Men trots att det var löpare från andra klubbar som jag brukar vara efter som jag nu var före i mål blev det en mycket sämre tid än ifjol. Får väl säga att placeringarna och poängen i cupen just nu känns viktigare än tiden!

Snabbaste av oss var Torbjörn Persson som sprang sitt första Frövilopp. Debut på banan gjorde också båda damerna och Maria Skoglund var så snabb att hon blev sexa av alla damer i tävlingsklassen. Snabbaste dam var Mikaela Kemppi, Örebro AIK.