Wedevågsloppet

För första gången vad jag kommer ihåg var det i år inte motvind på den över en kilometer långa raksträckan som kommer efter fem kilometer. Det var väldigt skönt och det gick bättre att hålla farten än vanligt. Vädret var också i övrigt bra med ca. tio grader kallt, och det gjorde att över 170 löpare genomförde det 10,2 kilometer långa loppet. Underlaget är ca fyra km asfalt och sex km grusväg. På slutet är det en kort bit gräs för att avslutas med 300 meter stybb på löparbanan.

Före seniorerna har ungdomarna sprungit på olika långa terrängbanor. Tyvärr hade vi inga ungdomar med här heller i år.

På den långa distansen blev vi bara sex Östansjöare vilket är den sämsta uppslutningen hittills i år. Synd när vädret var så bra. En förklaring är att många av oss dras med småskador och tävlingsprogrammet har varit väldigt tätt med fyra tävlingar på en vecka. En annan att några klubbmedlemmar sprang Grisrundan utanför Hallsberg.

De sex som var där gjorde i alla fall en bra insats och tre av oss vann sina respektive åldersklasser i cupen. Som så många gånger förut var det Emil Franzén som kom först i mål av oss. Benny Frost gjorde säsongsdebut, och kom i mål strax före Lars Karlsson och Per Börjesson som hade sällskap större delen av loppet.

Starka insatser gjorde också Bengt Nilsson och Mats Franzén.

Snabbast i år var Erik Anfält, Örebro AIK 33.45 och Anna Lindh, Rånäs 4H 37.08.

Resultat:
M 14) Emil Franzén 41.27
M4029) Benny Frost 45.51, 30) Lars Karlsson 45.55, 33) Per Börjesson 46.07, 36) Bengt Nilsson 48.20, 38) Mats Franzén 49.00