Riddarsprånget

Två dagar efter det varma Viby Marathon, var det dags för Riddarsprånget i Hova, ett lopp som Kent pratat sig varm för länge. Har tidigare tyckt att det ligger lite för nära maran men bestämde mig för att prova i år. Men bara fem kilometer! Vädret var fortfarande soligt och varmt när vi åkte hemifrån. Genom Laxå stod termometern på 31 grader, men himlen mörknade framåt.

När vi kom fram gick vi en stund på Hova Riddardagar och tittade. Sedan gick jag och efteranmälde mig på fem kilometer. "Då blir det klass 12, motion" sa han som tog emot anmälningarna. Strax därefter kom Kent och Susanne och de anmälde sig på 10 km motion. Så tre Östansjöare kom till start.

Sedan sprang Jan Myrtorp också, än så länge för Brohyttan men från den 24 juli springer han för Östansjö! Han vann M 70 på tiden 23.31,67.

En timme före start kom regnet och det höll sedan på hela kvällen. Temperaturen sjönk också men det blev inte kallt för oss som sprang.

Banan börjar med över 1,5 km uppför men det kändes ändå ganska lätt. Efter tre kilometer blev det tyngre trots att det nu gick plant, men det var kanske maran som satt i benen. Sista kilometern var lättsprungen så jag var väldigt nöjd i mål. Vid prisutdelningen fick jag reda på att M 60 bara sprang 5 km och segraren där hade 23.59. Synd att jag inte anmält mig i den klassen då min tid var 22.47.

Kent och Susanne hade sällskap som de kommit överens om och var jättenöjda med tiden 51.48, då de siktat på ca. 55 minuter.

Resultat:

Motion 10 km M 17) Kent Johansson 51.48,81 Motion 10 km K 5) Susanne Nyman 51.48,22 Motion 5 km M 10) Per Börjesson 22.47,07