Hälleforsterrängen

Fem veteraner packade in sig i en bil och begav sig till Hällefors för att springa det tio kilometer tuffa terrängloppet. Banan är mycket kuperad och säskilt sista fyra kilometersslingan där det finns både branta och långa backar tar ut sin rätt. I år var det dessutom väldigt varmt, ca 27 grader och det var kvav, tryckande värme som gjorde det ännu jobbigare än vanligt.

Vädret kanske avskräckte några löpare eller så var det loppet som går dagen efter, The Run, uppför Kvarntorps slalombacke som konkurrerade om löparna. Alla vill ju inte springa två så hårda lopp dagarna efter varandra. Hur som helst så var det bara 30 herrar och åtta damer i tävlingsklasserna vilket är väldigt få. Av dem kom nio från arrangörsklubben Hällefors LK.

Att värmen tog ut sin rätt visade sig genom att flera löpare klev av loppet. Dock fullföljde alla Östanjölöpare.

Snabbast av oss var den här gången Lars Karlsson följd av Per Börjesson. Båda planerar att springa The Run i morgon. Återstår att se om det finns några krafter kvar.

Det var debut på det här loppet för Erik Olofsson som tog det som ett mellanstick i cykelträningen inför Vätternrundan.