Fröviloppet

Vi var bara sex Östansjö herrar som kom till Frövi för att springa det 10 km långa loppet på varierande underlag. Det är nog cuppens mest varierande bana, med en kort inledning på gräsmattan för att sedan fortsätta på elljusspårets olika underlag. Där är det både grus, gräs och rötter. I år var det i alla fall torrt så det blev inte så sugande som det har varit många andra år.

Sedan fortsätter banan på asfalt, både vägar och cykel/gångbanor. Ibland är det också grus på vissa avsnitt. De längsta asfaltsdelarna är också väldigt raka och i år blåste det ganska kraftigt, men som tur var inte rakt emot. Sista 1,5 km går så på elljusspåret igen och det gör att första och sista delen är mest kuperad.

Banan är ganska jobbig men en av de roligaste eftersom det hela tiden byter underlag.

Snabbast av oss var återigen Emil Franzén. Snabbast av alla var Jaokob Nilsson från Örebro AIK och av damerna Mikaela Kemppi också hon från Örebro AIK. Mikaela satte nytt banrekord med tiden 37.26, hela en minut och två sekunder snabbare än det gamla!

Flest deltagare hade IF Start som drygade ut sin ledning i Långloppscupen.

Trots att vi var få la vi beslag på de bästa priserna. Kent vann lotten och fick ett presentkort på 500:- och Sven en stor fruktkorg.

Resultat:

M 10 km 20) Emil Franzén 43.02, 23) Peter Törnqvist 43.20, 34) Per Börjesson 46.43,

40) Mats Franzén 49.49, 41) 41) Kent Johansson 49.51, 48) Sven Andersson 80.20