Lucialoppet

Börjar med att citera en löpare från Örebro AIK som efter loppet i omklädningsrummet sa ”Fantastisk avslutning på en fantastisk löpsäsong”. Han hänvisade också till den glädje orienteringsvärldsmästarinnan Helena Jansson visat över att få springa igen på TV.

Det var idel glädje att en så vacker dag, med strålande solsken, bara några grader kallt och inte så stark vind, få ge sig ut att springa.
Kan bara hålla med. Vilken tur att det var lördagen loppet gick, för på fredagen snöade och blåste det kraftigt. Blåste gjorde det förresten bara några timmar innan start och då var vi oroliga för hur det skulle bli. Söndagen var också blåsig och snön föll ganska ymnigt, så någon däruppe måste gilla oss!

I år kom det 72 startande varav nio valde att gå. En löpare bröt men 62 kom i mål och det var fler än förra året. Alltid roligt när deltagarantalet ökar. Snabbast i år var vår egen löpare, Patrik Johansson som kom i mål på 37.00. Starkt jobbat och kul att vi för första gången fick en hemma löpare som segrare! Han lyckades hålla undan för Johan Ingjald, IF Start med sex sekunder. (Ni kan se Johans film från loppet via länk på hemsidan)

På damsidan vann Edita Martuceviciute från IF Start, som hade tiden 43.20 och var 1 minut och 18 sekunder före tvåan Karin Johansson Östansjö SK. Östansjö SK hade flest deltagare då hela femton stycken fullföljde och flera gjorde årsdebut. Eftersom det var det sista loppet för säsongen kan vi bara hoppas att de är med fler gånger kommande säsong.

Många placerade sig bra i sina respektive åldersklasser. Förutom Patrik som vann M 45 (och totalt) vann också Emil Franzén och Sven Andersson den yngsta M 19och den äldsta klassen M 75. Tanja Halme vann K 50. Det var avlutning i Långloppscupen och vi lyckades återta andra platsen efter flera års tredjeplaceringar. Det blev överlägset nytt poängrekord för oss med 1681 poäng.

I samband med Luciafikat och prisutdelningen efter loppet uppmärksammades Lars Karlsson, Östansjö SK som är den enda på alla år som genomfört alla lopp under en säsong, inklusive stafetterna, i Långloppscupen.