Wedevågsloppet

Först ut i lördagens lopp i Wedevåg var våra två unga debutanter i klassen P 11. De skulle tävla på en 1700 meters bana som först var ca. 200 meter på gräs. Här gällde det att skaffa en hyfsad position utan att bli alltför trött. Sedan blev det nämligen två varv på en 700 meters terrängbana med en ganska jobbig uppförsbacke och en brant nedförsbacke. Till sist var det en 100 meters spurt på löparbanan.

Båda sprang mycket bra och hade krafter kvar till en rejäl spurt. Först i mål av våra löpare kom Simon Gustafsson på sjätte plats med tiden 7.51. Strax efter på en delad tolfte plats med tiden 8.03 var Emil Jacobsson. Han plockade flera placeringar på upploppet. Fina placeringar i det 53 pojkar stora startfältet! Några timmar senare startade senior och veteran klasserna som hade en 10,2 km lång bana på vägarna runt Wedevåg. Start vid idrottsplatsen och via Bor och

Hamre kommer man sedan tillbaka till Wedevåg. Det startar med tre km asfalt och slutar med 1,5km asfalt, däremellan är det grusvägar. Strax före start blåste det mycket kraftigt och regnade men lagom till start blev det uppehåll. Däremot var det fortfarande blåsigt och eftersom det är väldigt öppet långa sträckor var särskilt den åttonde kilometern, med ren motvind, väldigt jobbig.