Viby marathon 2011

Vårt mål om att få 50 startande överträffades med stor marginal. Kvällen innan start hade vi fått 56 anmälningar och sedan kom det 16 som anmälde sig på plats. Av de 72 anmälda var det fyra som aldrig kom till start av olika orsaker. Med 68 startande anser vi det som en succé och av dem kom 65 i mål.

Allt runt omkring fungerade mycket bra och vi tackar alla våra samarbetspartners, Aspa IK, Viby församling, Gillet, Vretstorps IF och Östansjö IF. Vi tackar också Johan I och Håkan N för hjälp som vägvakter även i år. Vi har dessutom fått bilder och en film från starten av dem.

Sedan får vi naturligtvis tacka vår sponsor, Kjell, ICA Supermarket Allé som bidrar med det mesta på serviceborden.

I år fick vi också många fina bilder av Roberth Gyllberg, QuiteRight som är värda att titta närmare på.


Vädret under loppet var i stort sett perfekt. Runt 16 grader och mulet. Några små stänk men de märktes knappt. Vinden var svag och åt rätt håll. Motvind bara lite vid Viby kyrka vilket innebär medvind på den långa Viiby krog rakan.


Vad vi hört från deltagarna tycker de banan är naturskön men ganska jobbig. Små kuperad hela tiden. Servicen får mycket beröm och innehållet på stationerna är större och mer varierat än vanligt.


Vi återkommer nästa år igen men tvingas byta helg eftersom vi inte vill ha samma som Jubileumsmaran 1912-2012 i Stockholm. Vi lägger ut på vår hemsida så fort vi bestämt datum och hoppas på lika stor ökning av antalet deltagare som i år.


Det blev nya banrekord både på herr och damsidan. Rekordet för män lyder nu på 2.53.03 och innehas av Tomas Fridh, Stocksäters IF. En putsning av fjolårs tiden med 2 minuter och 8 sekunder. Ännu större putsning (slakt) blev det av det kvinnliga rekordet, 1 timme 12 minuter och 48 sekunder. Nya rekordet är

3.15.49 och innehas av Maria Lundgren, IFK Umeå.


Roligt att så många löpare från Örebro AIK och Spartacus deltog i år. Hoppas på ännu fler länslöpare nästa år då loppet säkert behåller sin DM- VDM status.


Från Östansjö deltog fem löpare men en tvingades tyvärr bryta. Det innebar att vi fick lika många i mål som förra året. Två som sprungit båda och två nya. En av dem, Andres Treilman gjorde marton debut med den äran.


Våra resultat: 19) Benny Frost 3.33.38 (DM 2:a M 45) 21) Andres Treilman

3.36.07 (DM 3:a M) 26) Anders Edlund 3.48.59 (DM 3:a M 45) 41) Per

Börjesson 4.13.06 (DM 1:a M 55)

Klubbens sammanlagda tid 1 h och 1 sek bättre än ifjol!