Örebro AIK halvmaraton

De hade i alla fall tur med vädret kan man konstatera, när halvmaran i Örebro genomfördes i onsdags kväll. På förmiddagen hade det regnat och natten efter var det både regn och kraftig blåst. Under loppet däremot var det relativt lugnt och uppehåll. Löparna kunde till och med känna solens sken ibland.

77 löpare startade på halvmaraton sträckan och 71 av dem kom i mål. Samtidigt startade 18 löpare på milen och bara en av dem bröt.

Snabbast av alla var Fredrik Rådström, Hällefors och på damsidan vann Josefin Gerdevåg, IF Start.

Av Östansjös löpare imponerade Patrik Johansson som sprang i mål som tolva totalt och var snabbast i sin åldersklass M45. I samma klass blev Stefan Skytt fyra. Samma placering fast i M55 fick Per Börjesson. Kent Johansson blev sexa

i M40. Bättre gick det för KG Agartsson som kom tvåa i M60.

Det gav 23 poäng i långloppscupen och Östansjö SK avancerade till en tredje plats efter två tävlingar.

Resultat: 12) Patrik Johansson 1:25:22 37) KG Agartsson 1:39:52 38) Stefan

Skytt 1:39:59 44) Per Börjesson 1:46:55 45) Kent Johansson 1:51:15