10 000 M

En ganska kall onsdagskväll genomfördes årets DM –VDM på Glanshammars bana Skölvboslätt. Det är fantastiskt roligt med så många deltagare på 10 000 m men det medför vissa nackdelar. I år var det fullt i alla tre heaten, dvs. trettio löpare i varje. Första går snabbast då det är de med bästa tiderna som springer där. I år vann Erik Anfält, Örebro AIK på tiden 32.48,89, och Lotta Lennartsson IF Start 38.12,47.

Från Östansjö deltog Andres Treilman i första heatet. Han kom i mål som 17:e löpare på tiden 37.26,33. En mycket bra tid då det var hans först banlopp överhuvudtaget.

Sedan fick vi vänta länge innan någon klubblöpare deltog. Vi hade ingen som kvalificerat sig till det andra utan först i tredje heatet startade Stefan Skytt, Lars Karlsson och Per Börjesson.

Tråkigt nog fick Stefan bryta då han inte kände sig helt kurrant.

Per och Lars hade länge sällskap men på slutet var Lars den starkaste och drog ifrån.

Resultat: M 9) Andres Treilman 37.26,33 M 45 8) Lars Karlsson 45.15,50 M 55

5) Per Börjesson 45.30,63


Stripastafetten


Betydligt skönare väder var det på lördagseftermiddagen samma vecka. Då genomfördes distriktets enda stafett i Storå. Förhoppningen att vi skulle ha med fler lag än förra årets fyra kom ordentligt på skam. Tre anmälda men p gr a skador och sjukdom bara två till start. Synd när andra klubbar satsat och kom med sju och åtta lag. (Start och AIK)

Vårt första lag gjorde en stark insats och definitivt den snabbaste och mest spektakulära växlingen. Första sträckans Andres Treilman spurtade frenetiskt för att lämna över till Benny Frost. Att växlingen skedde över ett rep som satt fast tänkte han inte på så spurten fick ett tvärstopp som flyttade hela växlingsställningen en bit och Andres studsade bakåt. Tur han inte blev skadad!

De växlade som femtelag! Benny höll bra och tappade bara någon placering. Roger Bäckbring gick ut på sista sträckan. Han förvarnades som sexa men fick ge sig mot en Örebro AIK löpare i den mycket tuffa avslutningen av banan.

Det visade sig vara första mixed laget så det blev ändå en sjätteplats för Östansjö 1 (Andres, Benny och Roger)

I andralaget sprang Lars Karlsson, Per Börjesson och Terje Kristiansen. De

gjorde en jämn och stabil insats och kom på elfte plats.

Resultat: lag 1: 6) 67.09 (Andres 21.13, Benny 23.23 och Roger 22.33)

Lag 2: 11) 76.49 ( Lars 25.48, Per 26.07, och Terje 24.54)