Norasjön runt

Årets Norasjön runt var också DM och VDM i halvmarathon för Närke. Det genomfördes i väldigt bra löpväder, ca 15 grader varmt, vindstilla och det regn som kom under uppvärmningen och när vi väntade på starten upphörde lagom till start.

De flesta deltagarna sprang motionsklass men 86 löpare deltog i DM-VDM, dvs. var anmälda i tävlingsklass och representerade en Närke klubb. Segrade i herrklassen gjorde Niklas Källmén från KFUM Örebro på tiden 1:17.39.

Bäst prestation får man ändå anse att damsegrarinnan Karin Sennvall, också hon från KFUM Örebro gjorde då hon slog det gamla banrekordet med ca två minuter. Hennes tid och det nya banrekordet blev 1:18.05, alltså 26 sekunder

efter herrsegraren. Däremellan kom hemmalöparen Per Eklöf på 1:17.56. Från Östansjö kom sju löpare till start och de plockade med sig tre medaljer

varav två var guld i VDM. Dessutom blev det tvåtusen kronor av de utlottade priserna att dela på för två Östansjölöpare! Grattis till det.

Snabbast på den kuperade banan av våra löpare var K G Agartsson som vann

H 60 klassen. Sven Andersson vann H 75 medan Per Börjesson tog brons i H 55. Resultat: H 40 21) Kent Johansson 1:47.40 H 45 6) Anders Edlund 1:45.49

9) Lars Karlsson 1:50.45 H 55 3) Per Börjesson 1:43.55 4) Dag Rydén 1:48.33

H 60 1) K G Agartsson 1:40.20 H 75 1) Sven Andersson 2:32.41