DM 5000 M

Årets DM sprangs på banan i Glanshammar. Vi var sex stycken från ÖSK och både Lars och Dag gjorde debut som banlöpare. Det är kul men tråkigt att så många som brukar delta inte kunde vara med.

I år fick vi med oss två medaljer hem. Ett guld och ett silver. Det var Jenny Nelson som i en mycket jämn och oviss spurtstrid lyckades knipa guldet i K 50 klassen endast 5 hundradelar före Elisabeth Tegelmark från Frövi. I M 60 plockade K G Agartsson hem silvermedaljen medan vi övriga blev utan.

Vädret var idealiskt för publiken men aningen varmt för oss löpare, soligt och vindstilla.

Det var så många deltagare att arrangörerna fick dela in loppet i fyra heat utifrån uppgivna tider. Första heatet gick ruskigt snabbt, men där hade vi inga deltagare. Borde haft våra yngre förmågor Oskar, Rasmus och Gabriel där men ingen av dem kunde delta. Inte heller i andra heatet var någon ÖSK:are med. Här har vi många som hade platsat om de bara varit på plats. I tredje heatet sprang KG, Per, Lars och Kent. Efter en intern strid blev K G snabbaste klubblöpare. Fjärde heatet vanns av Dag och sedan kom dagens mest spännande spurt, då Jenny utan att själv vara säker vann sin klass.

Resultat M60 2) K G Agartsson 21.12,95 M55 4) Per Börjesson 21.13,35 5) Dag Rydén 21.44,45

M45 7) Lars Karlsson 22.05,38 M40 6) Kent Johansson 22.49,33 K50 1) Jenny Nelsson 23.02,95