Norasjön runt

Norasjön Runt kunde genomföras men på ett väldigt annorlunda sätt. Först var det individuell start istället för gemensam masstart. Vi fick starta med trettio sekunders mellanrum mellan 10.00 och 14.00. Det fanns inga funktionärer utefter banan och därmed inte heller några vätskestationer. Omklädningsrummen låsta så alla fick komma ombytta och byta om ute till torra kläder efter loppet. Inga nummerlappar på bröstet, utan bara ett startnummer på en lapp vid start- och målområdet. Varje löpare fick också ta sin egen tid, och de som ville få tiden med i listan på fullföljande löpare fick säga sitt startnummer och tid efter målgång.

Det fungerade fint och de allra flesta uppgav tiden, endast sex av 88 löpare saknar tidsuppgift på listan. Sedan verkar det som fyra funktionärer ska springa loppet dagen efter. Inte heller är resultaten uppdelade i åldersklasser.

Det var OK löparväder med 12 grader, mestadels lätt regn men tyvärr ganska blåsigt. Det var stark motvind på andra sidan sjön, då det också var det kraftigaste regnet. Efter vår målgång slutade det regna så ombytet till torra kläder fungerade perfekt vid parkeringen.

Vi var sex löpare från Östansjö på startlinjen, en som gjorde sina första Norasjönrunt.

Snabbast i år var Lars Karlsson som var fyra minuter snabbare i år än i fjol. Näst snabbast var debutanten Arne Hildingsson. Trea och under två timmar kom Stefan Skytt som gjort några års uppehåll med det här loppet.

Per Börjesson var precis som Lars fyra minuter snabbare i år än förra året och placeringen efter togs av Bengt Nilsson.

Enda dam från oss var Maria Skoglund som precis som Stefan gjorde come back i Nora.

Snabbast i loppet var Tom Impola, Kopparberg. Han sprang på 1.27.10

Frida Nilsson, IF Start var snabbaste dam. Tiden blev 1.29.17. Tio minuter före tvåan, och på en total fjärde plats.