Viby marathon

Årets Viby marathon gick som vanligt i sol och värme. Nu var det 20 C vid start men det steg till 24 C. Solen stekte så på banan var det betydligt mycket varmare. Funktionärerna och den fåtaliga publiken kunde njuta av vädret.

Alla löparna var nöjda och spred beröm för arrangemanget och till funktionärerna efter loppet. Det är roligt och värmer extra!

Flera löpare kände av värmen och var klart påverkade vid målgången. Som tur var hade vi i år en utbildad sjuksköterska som tog hand om de som behövde tillsyn!

För andra året i rad var Liduina van Sitteren först i mål. Men nu tätt följd av två av sina klubbkamrater i Örebro AIK. AIK som var den klubb som hade överlägset flest löpare till start, tretton stycken. Tolv av dem kom i mål, och av dem var det nio som debuterade på loppet.

Totalt hade vi 59 anmälda och 56 i mål, tjugofyra som sprang sitt första Viby marathon. Det var tjugonio tävlingslöpare från länet som kom i mål och av dem var sexton debutanter.

Vi hade själva ovanligt få löpare med i år, bara tre stycken. Alla kom i mål och vi lyckades få ett guld och två silver i veteran DM!

Snabbast av oss var Peter Törnqvist, men guldet i VDM tog Lars Karlsson. Per Börjesson är den enda som sprungit samtliga tio lopp. Eftersom vi nu tänker lägga ner loppet kommer Per att vara den enda som deltagit på alla Viby maror!

Snabbaste löparen, och segrare i damklassen var alltså Liduina van Sitteren, Örebro AIK 2.56.47. Segrare i herrklassen blev Dan Grabö, Örebro AIK som fick en del hjälp av sin klubbkamrat Andreas Ingberg att komma i mål på tiden 2.58.41 Resultat: