Sylvesterloppet

Vi var bara två löpare från Östansjö SK som åkte till Nora för att traditionsenligt springa ut det gamla året. Däremot var det många deltagare från andra orter så det blev nästan deltagarrekord då 196 personer sprang i mål. Rekordet är 199 st.

Underlaget var bra och temperaturen OK men det blåste rätt kraftigt, så särskilt första delen av loppet blev ganska jobbigt eftersom det var motvind där.

Loppet blev ändå snabbt när tyske mästaren på 3000 m hinder vann på nyrekordtid. Damklassen vanns av Frida Nilsson som putsade sin vinnartid från ifjol med över en minut.

Snabbaste Östansjölöpare var Jonny Larsson, som nästan nådde sin fjolårstid.

Per Börjesson gjorde come back efter ett års uppehåll och lyckades slå tiden från 2017 med nio sekunder.

Segrade gjorde Tim Stegemann, LAC Erfurt 32.55. Damklassen vanns av Frida Nilsson, IF Start 42.55