Norasjön runt

Norasjön Runt var som vanligt DM och VDM i halvmarathon.

Det var bra löparväder med 15 grader, växlande molnighet men lite blåsigt. Det var motvind på andra sidan sjön.

Vi var elva löpare från Östansjö på startlinjen, tre som gjorde sina första Norasjönrunt.

Snabbast i år var Peter Törnqvist som satte nytt PB med 1.01! Även Kerstin Liljerås, som vann K 50, var snabbare i år, sju sekunder.

Magnus Liljerås gjorde ett kontrollerat lopp och kände sig stark hela vägen. Han kom som vår tvåa i mål strax före debuterande Johan Wass. De tre kom under 1.40. Precis över 1.40 kom vår första dam i mål, Malin Sjödin, som sprang sitt första Norasjön runt. Efter Malin kom Kerstin och sedan Andreas Jonsson, som inte sprungit loppet för vår klubb tidigare in under 1.50.

Året s första lopp i cupen gjorde Björn Göthlin och Anders Edlund. Björn var först av dem i mål och mellan dem pressade sig Lars Karlsson in.

Per Börjesson och Carina Wahlström var de sista i klubben och båda hade gott om tid på siga innan målet stängde.

Snabbast i loppet var Per Arvidsson, som springer för IF Start. Han sprang på 1.17.50

Liduina van Sitteren, Örebro AIK vann damklassen överlägset år. Tiden blev 1.23.49. 2.09 snabbare än ifjol och 2.38 före tvåan.