Medoc marathon

Efter fyra års uppehåll följde Per Börjesson med på Pär Nyberg och Thomas Wiklunds resa till Pauillac och sprang Medoc Marathon.

Det är verkligen ett annorlunda lopp väl värt att prova. Det är mer karneval och fest än tävling. Alla är utklädda, i år var temat superhjältar.

Det var totalt 269 svenskar varav 69 med på vår resa som kom till start. 8127 löpare från 77 länder deltog.

Det var många fantastiska kreationer att se, vi hade valt Stålmannen med en lång text på slängkappan och vinglas på huvudet. Många andra svenskar var Pippi Långstrump.

Det är 21 stationer på det 42,2 km långa loppet. Nästan alla serverar rödvin och vatten. Sedan finns det coca cola, chips, bakverk av olika slag, apelsiner och bananer på alla stationer också.

En station har ostron och vitt vin och champagne, en entrecote och en glass med champagne. Strax före målgång finns en sminkstation, man vill ju se bra ut vid målgång.

Maxtiden ska vara 6 h 30 min från det att sista person går över startlinjen. Det innebär att de som kom in under 7 h, eller strax däröver fick medalj och vinflaska i trälåda.

Mångas mål är att pricka maxtiden så exakt som möjligt.

Ser man det så, så var det mitt bästa Medoc lopp. Tiden blev 6.13.49. (Från startlinjen till mål 6.09.16)

Då sprang vi ca 33 km tills vi kom ikapp ett gäng från vår grupp, och sedan gick vi resten av loppet för att njuta av stämningen.

Trots den långa tiden var jag på övre halvan i resultatlistan.