Lucialoppet

Årets Lucialopp som var det första helt i Vretstorps IF:s regi, genomfördes i bra löparväder. Mulet, några plusgrader och vindstilla. Det regnade ganska kraftigt före start,men lagom till loppet höll det upp.

Det var ungefär lika många deltagare som förra året på milbanan, men då Vretstorp infört en ny klass på fem kilometer blev det 103 anmälda med gångarna inräknade. Riktigt alla kom inte till start, men 93 i mål är bra.

Banan som går på sex km asfalt och fyra km grusväg var i år perfekt.

Träkigt nog höll vår trend i sig och vi var bara sex löpare från Östansjö. Så få har vi inte varit sedan loppet kom med i Långloppscupen. Vi hade heller ingen dam till start i år vilket är väldigt tråkigt.

Istället får vi glädja oss åt att de som deltog gjorde fina lopp och placerade sig pra i sina respektive åldersklasser.

Först i mål av Östansjös löpare var Peter Törnqvist som kom på en andra plats i M 50. Han var tia av alla män i tävlingsklasserna. Men det fanns några snabba motionärer och två damer som sprang fortare så en total femtonde plats i mål.

Tvåa av oss var Per Källman vilket räckte till sjätte plats i M 45. Lars Karlsson sprang in på andra plats i M 55 och sedan kom Per Kungsberger som var fyra i M 50.

Per Börjesson var tvåa i M 65 tretton sekunder efter segraren Ove Karasiak.

Enda klassegern togs av suveräna Anders Källman som vann M 80!

Snabbast för dagen var Alexander Larsson, KFUM Örebro 34.35 och damklassen vanns som i de flesta av årets lopp av Liduina van Sitteren, Örebro AIK. Hennes tid blev 37.47.