Kumla stadslopp

Kumla stadslopp hade i år en helt ny bana och var nedkortat till endast fem kilometer. Det var inte heller något stadslopp, då banan gick runt sjöparken och därför bestod underlaget mest av grus och gräs. Ett kort varv runt den nästan torrlagda sjön var det asfalt. Banan var trevlig och ganska lättsprungen. Vädret var helt OK då det var ca 15 grader och precis vid starten började det dugga. Det enda felet var att det blåste lite för mycket då det är ganska öppet runt sjöparken.

Vi blev ganska många grönklädda till sist, tolv löpare från klubben sprang tävlingsklass och en deltog i P 13. Finast placering fick Filip Wiktorsson som var trea i P 13. Snabbast av de vuxna var vår nyaste löpare Daniel Öst. Men den som gjorde bästa prestationen tycker jag var vår snabbaste dam, Malin Sjödin som kom på en fin sjätteplats. Hanna Henriksen som säsongsdebuterade var inte långt efter. Vår tredje dam Carina Wahlström gjorde som vanligt ett jämnt lopp, hennes första i år i cupen. Hon har sprungit ett sextimmars lopp tidigare i vår.

Flera av herrarna gjoorde också säsongsdebut, Anders Malmskär, Per Börjesson, Dag Rydén, Mattias Larsson och Anders Källman. Alla var nöjda och det är bara att hoppas att fortsättningen av säsongen blir lika bra.

Hans Backström, Lars Karlsson och Bengt Nilsson var de övriga löparna som sprang loppet.

Snabbast i loppet var Wilhelm Bergentz, KFUM Örebro som sprang på 16.16. Segrarinna i damklassen Mikaela Kemppi, Örebro AIK 18.42.