DM 10000 m

Det var åtta från klubben som deltog i årets DM 10000 m. Det arrangerades i Hallsberg och var uppdelat i fyra heat. Det långsammaste startade först och där hade vi tre deltagare av de femton startande. Sven-Olof Olofsson vann heatet. och Bengt Nilsson var åtta. Båda springer i M 70 och det blev en andra respektive fjärde plats i klassen. Sven-Olof sprang inte förra året medan Bengt putsade sin tid med 1.51.

Mattias Larsson Var vår tredje deltagare i första heatet.Han krossade sin vana trogen sitt PB, nu med hela 5.26!

Det andra heatet gick betydligt snabbare och där hade vi tre löpare av sexton deltagare. Trea i heatet, och första dam var Malin Sjödin, som debuterade på 10 000 m bana. Hon slog klubbrekordet med 2.37!

Hans Backström var nia i heatet och vann sin åldersklass, M 65. På fjortonde plats kom Lars Karlsson när han putsade fjolårstiden med 35 sekunder.

I det tredje heatet hade vi våra två snabbaste löpare. Snabbast var Gabriel Andersson som gjorde en fin cupdebut. Nu kom han trea i sin åldersklass, M40. 26 sekunder efter Gabriel kom Peter Törnqvist, som missade medalj i M50 med 10 sekunder.

Fem medaljer varav ett guld och två silver får vi vara nöjda med.

Snabbast i loppet var Jonas Nilsson,Örebro AIK som sprang på 32.09,35. Segrarinna i damklassen Liduina van Sitteren, Örebro AIK 37.13,27.