Borås 6h

Det var de tre vanliga som sprang Borås 6h i år. Alla tre har sprungit loppet många gånger tidigare.

Det var tredje gången slingan som är 1892 meter och går runt runt Byttorpssjön användes. Det är packat grus med ett mycket kort inslag av asfalt. Trots kraftigt regn på fredagen innan loppet var banan torr och fin hela vägen. Backar skulle enligt inbjudan saknas men det fanns flera, inte så branta men ganska långa med liten lutning. Konstigt nog blev de även i år både längre och brantare för varje varv!

Man passerade energistationen där det mesta man kan önska sig fanns. Där lästes också chipet av och på en stor TV-skärm kunde man se antal varv man sprungit och vad det blir i meter, och senaste varvtiden. Efter varvningen hade massor av klubbar sina egna stationer och där hejades det också friskt på alla löpare. Arrangerande SOK Knallen hade också personer ute med "bergsprängare" som hejade och gjorde high five med alla!

Vädret var bra att springa i, fem grader, mulet och inte alltför stark vind.

Längst av oss sprang Per Börjesson. Maratiden var arton minuter sämre än förra året, men sedan gick det något fortare än ifjol. Nästan allt hämtades in så det blev bara 1,1 km kortare till sist.

Mats Franzén hade det tyngre i år, men gjorde ändå en fantastisk prestation med tanke på hans sjukdom och period med träningsförbud!

Carina Wahlström har haft problem med ett knä men höll ändå på alla sex timmarna. Det blev dock något mera gång än vanligt, så för första gången i Borås kom hon inte riktigt upp i maratondistansen.

Linus Wirén, Hälle IF slog nytt nordiskt rekord när han sprang 91 536 m. Snittfart på 3.56 per km i sex timmar! Han kom 15 km längre än tvåan! Damklassen vanns av Lina Karlsson, En av tre med 73 702 m. Här var det jämnare då hon bara kom 220 m längre än Jessica Svärd.

Resultat:

M 84) Per Börjesson 50 668 m Maratid 4.53.22

111) Mats Franzén 44 343 m Maratid 5.37.35

K 80) Carina Wahlström 36 776 m